In ons assortiment onderscheiden we de volgende ergonomische draagzakken:

  1. Cross & Go: Eenvoudige basisdraagzak voor baby's van maat 44 tot en met 74. Ideaal voor ouders die comfort willen tijdens het dragen gedurende het eerste levensjaar. Alleen voor buikdragen.

  2. Click & Go: Veelzijdige draagzak voor buik- en rugdragen. Geschikt voor baby's van maat 50 tot en met 86. Inclusief slaapkapje voor extra gemak tijdens het rugdragen.

  3. Wrap & Go: Combineert eigenschappen van een draagdoek en draagzak. Verdeelt het gewicht optimaal en biedt extra ondersteuning. Geschikt voor baby's van maat 50 tot en met 86/92 en voor buik- en rugdragen.

Ontdek de hoogwaardige draagzakken van Pure Baby Love en geniet van comfort en gemak tijdens het koesteren van de bijzondere band met je baby.Cross & Go - Buikdragen 44 t/m 74

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Click & Go - Buik- en rug 50 t/m 86

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Wrapp & Go - Buik en rug 50 t/m 92

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

De draagzakken van Pure Baby Love

We hebben bewust gekozen om ons te specialiseren in het Nederlandse merk Pure Baby Love vanwege de hoogwaardige kwaliteit, ergonomisch ontwerp en een goede prijs-kwaliteitverhouding. Met de ruime keuze aan kleuren en designs, en draagzakken en draagdoeken die geschikt zijn voor verschillende leeftijden, van pasgeboren baby tot peuter, bieden we een betrouwbare en veelzijdige optie voor elke ouder.
 

Cross & Go - Buikdragen voor maat 44 t/m 74

Deze draagzak is speciaal ontwikkeld als een eenvoudige basisdraagzak. Het is perfect voor ouders die nog niet veel ervaring hebben met dragen, maar wel op zoek zijn naar een oplossing om hun huilende baby of een baby met krampjes te troosten. De Cross & Go heeft geen slaapkapje en is bedoeld voor buikdragen. Het wordt gekruist gedragen, wat in het begin prima werkt. Deze draagzak is geschikt voor baby's vanaf maat 44 tot en met 74 en kan worden gebruikt gedurende het eerste levensjaar.
 

Click & Go - Buik- en rugdragen voor maat 50 t/m 86

Deze draagzak is ontworpen voor ouders die meer ervaring hebben met dragen en die graag wat langer willen dragen. De Click & Go biedt de mogelijkheid om je baby op je rug te dragen en heeft een handig slaapkapje dat ook kan worden gebruikt tijdens het rugdragen. Hierdoor is de Click & Go een meer veelzijdige draagzak en kan deze worden gebruikt voor zowel buik- als rugdragen. Het dragen op de rug is mogelijk vanaf het moment dat je baby zelfstandig kan zitten, meestal rond de leeftijd van 8 tot 9 maanden. De Click & Go is geschikt voor baby's van maat 50 tot en met 86.
 

Wrap & Go - Buik- en rugdragen maat 50 t/m 86/92

De Wrap & Go draagzak van Pure Baby Love is een veelzijdige draagoptie die de kenmerken van een draagdoek en een draagzak combineert. Het gewicht van de baby wordt op een gekruiste manier verdeeld, met een specifieke focus op de verdeling over het bot van je schoudergewricht. Deze unieke constructie minimaliseert de belasting op je schouders en maakt de Wrap & Go bijzonder geschikt voor ouders die te maken hebben met rug- of schouderklachten. Daarnaast kan de Wrap & Go al vanaf ongeveer 6 maanden gebruikt worden voor het dragen op de rug. Met zijn uitstekende gewichtsverdeling en hoog comfortniveau is de Wrap & Go vaak de favoriete keuze onder ouders tijdens het passen van draagzakken. De Wrap & Go is vergelijkbaar met een Mei Tai of half buckle draagzak en is een veelzijdige en gebruiksvriendelijke draagoplossing doordat je de draagzak klikt en knoopt.
 

Waarom geen draagzak met gezicht naar voren?

Bij De Natuurlijke Babywinkel hebben we bewust gekozen om geen draagzakken aan te bieden waarbij de baby met het gezicht naar voren kijkt (face forward). We hechten veel waarde aan de ergonomie en veiligheid van het kindje. Een baby vooruit dragen heeft enkele nadelen, zoals te veel prikkels, te veel belasting op de nek en minder geborgenheid.

Onderzoek en experts wijzen op de volgende redenen waarom we de voorkeur geven aan het dragen van een baby met het gezicht naar de ouder toe:

  • Lichaamshouding: Wanneer een baby naar de ouder kijkt, zit zijn rug in een natuurlijke houding. Dit is beter voor de groei van de rug en heupen.

  • Veiligheid: Als een baby naar de ouder kijkt, heeft de ouder beter zicht op het kind. Het kind voelt zich ook veiliger en kan zich verstoppen als dat nodig is.

  • Band tussen ouder en kind: Wanneer een baby naar de ouder kijkt, is er direct oogcontact. Dit helpt bij het opbouwen van een sterke band tussen ouder en kind.

  • Rust en prikkelverwerking: Een baby kan beter met prikkels omgaan als hij naar de ouder kijkt. Als het te veel wordt, kan de baby zijn hoofdje wegdraaien of op de borst van de ouder rusten.

  • Lichaamstaal en communicatie: Als een baby naar de ouder kijkt, kan de ouder beter zien wat de baby wil of nodig heeft.

Bij De Natuurlijke Babywinkel raden we dus aan om je baby naar je toe te dragen. We denken daarbij aan het comfort, de veiligheid en de emotionele behoeften van zowel de ouder als het kind.
 

Hoe kies je de juiste draagzak?

Met zoveel keuzemogelijkheden kan het lastig zijn om de juiste draagzak te kiezen. Bij De Natuurlijke Babywinkel begrijpen we dat en daarom voeren we één merk dat altijd goed is: Pure Baby Love.

Door ons te focussen op één merk kunnen we expertise bieden en je helpen bij het maken van de juiste keuze voor jou en je baby. Of je nu een draagzak nodig hebt voor een pasgeborene of een peuter, we hebben de juiste oplossing voor je. We staan klaar om je te adviseren en te begeleiden bij het kiezen van de perfecte draagzak die aan jouw behoeften voldoet.

Kies de juiste maat

Het kopen van een draagzak in de juiste maat voor je baby heeft verschillende voordelen. Allereerst zorgt een draagzak die specifiek is ontworpen voor de maat van je baby voor een optimale pasvorm en ondersteuning. Dit draagt bij aan het comfort en de veiligheid van zowel de ouder als de baby tijdens het dragen.

Daarnaast zijn draagzakken in de juiste maat vaak ergonomischer. Ze bieden de juiste ondersteuning aan de rug en heupjes van de baby, wat belangrijk is voor een gezonde ontwikkeling. Een goed passende draagzak zorgt voor een optimale gewichtsverdeling en voorkomt overbelasting van de drager.

Wanneer je baby groeit en de peuterfase bereikt, kan het zijn dat de behoeften en verhoudingen van het dragen veranderen. Een draagzak die is ontworpen voor baby's, is mogelijk niet meer voldoende om comfortabel en veilig je peuter te dragen. Een peuter heeft mogelijk behoefte aan meer ondersteuning en een andere pasvorm.

In plaats van te kiezen voor een meegroei draagzak, waarbij de pasvorm wordt aangepast aan de groei van de baby, kan het vaak beter zijn om een nieuwe draagzak te overwegen die specifiek is ontworpen voor de peuterfase. Deze draagzakken bieden vaak extra ondersteuning en verstelmogelijkheden die beter aansluiten bij de behoeften van een peuter. Dit zorgt voor meer comfort en veiligheid tijdens het dragen.

Bij De Natuurlijke Babywinkel geloven we in het belang van een goede pasvorm en ergonomie voor de ontwikkeling en het comfort van je kind. Daarom raden wij aan om een draagzak in de juiste maat te kopen voor je baby en later te overwegen om een nieuwe draagzak aan te schaffen voor de peuterfase. Op die manier kunnen we je altijd de beste pasvorm, ondersteuning en ergonomie bieden gedurende elke fase van de ontwikkeling van je kind.

Laat ons je helpen om de juiste draagzak te kiezen, zodat je kunt genieten van het dragen van je baby met comfort, gemak en vertrouwen.

Laat het ons weten als je nog vragen hebt!
 

De draagzakken kort samengevat

De Cross & Go is een eenvoudige basisdraagzak voor ouders die comfort willen tijdens het dragen gedurende het eerste levensjaar. De Click & Go is een veelzijdige draagzak die geschikt is voor buik- en rugdragen, ideaal voor ouders die meer ervaring hebben met dragen. De Wrap & Go biedt een uitstekende gewichtsverdeling en is perfect voor ouders die extra ondersteuning nodig hebben bij rug- of schouderklachten. Alle draagzakken zijn van het merk Pure Baby Love, ergonomisch en kunnen gebruikt worden vanaf de geboorte van de baby. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, zoals de Cross & Go voor baby's van maat 44 tot en met 74, de Click & Go voor baby's van maat 50 tot en met 86, en de Wrap & Go voor baby's van maat 50 tot en met 86/92.

Of je nu een beginnende drager bent of al meer ervaring hebt, Pure Baby Love heeft een draagzak die aan jouw behoeften voldoet. Kies de Cross & Go als je een eenvoudige draagzak wilt voor de eerste maanden, waarbij je de baby op de buik draagt. Als je meer flexibiliteit wilt en ook op de rug wilt kunnen dragen, is de Click & Go de ideale keuze. Met het handige slaapkapje kun je je baby ook beschermen tijdens het rugdragen. Als je op zoek bent naar optimale gewichtsverdeling en extra ondersteuning, is de Wrap & Go de beste optie. Deze draagzak combineert de eigenschappen van een draagdoek met het gemak van een draagzak.

Wat je voorkeur ook is, alle draagzakken van Pure Baby Love zijn gemaakt van katoen, waardoor ze zacht, ademend en veilig zijn voor jou en je baby. Ze zijn ontworpen met aandacht voor ergonomie, zodat het gewicht gelijkmatig wordt verdeeld en de baby een goede ondersteuning krijgt. Of je nu kiest voor de Cross & Go, Click & Go of Wrap & Go, je kunt erop vertrouwen dat je een hoogwaardige draagzak hebt die comfortabel en praktisch is.

Dus, of je nu een beginnende drager bent die behoefte heeft aan eenvoud en gemak, of een ervaren ouder die op zoek is naar meer flexibiliteit en ondersteuning, Pure Baby Love heeft de perfecte draagzak voor jou en je kleintje. Ontdek de mogelijkheden en geniet van het koesteren van die bijzondere band met je baby, terwijl je tegelijkertijd comfort en gemak ervaart met een van de ergonomische draagzakken.