Geweven draagdoeken zijn er in de maten 6 en 7

Geweven draagdoeken in Maat 6 zijn geschikt voor dames die een confectiemaat hebben t/m 44 en heren t/m Large. Voor een geweven draagdoek in Maat 7 geldt dat deze geschikt is voor dames die een confectiemaat hebben vanaf 46 en heren vanaf maat XL en groter. 


Hoe kies je de juiste draagdoek?

Met zoveel keuzemogelijkheden kan het lastig zijn om de juiste draagdoek te kiezen. Bij De Natuurlijke Babywinkel begrijpen we dat en daarom voeren we één merk dat altijd goed is: Pure Baby Love. Door ons te focussen op één merk kunnen we expertise bieden en je helpen bij het maken van de juiste keuze voor jou en je baby.

Laat het ons weten als je nog vragen hebt!
 

Hoe knoop je een geweven draagdoek?

Bij Pure Baby Love hechten ze veel waarde aan het bieden van professionele ondersteuning aan ouders. Bij de draagdoek wordt een duidelijke uitleg meegegeven en je mag na aankoop van de draagdoek altijd contact opnemen met de ervaren draagconsulent van Pure Baby Love voor hulp en advies. Of je nu vragen hebt over het knopen van de draagdoek of behoefte hebt aan begeleiding, de draagconsulent staat klaar om je te helpen. Pure Baby Love streeft ernaar om ouders het vertrouwen en de kennis te geven die ze nodig hebben om optimaal te kunnen genieten van het dragen van hun kindje.

Uitleg voor het gebruik van een draagdoek en leer de basisknoop

Bekijk deze video voor een uitgebreide uitleg over het gebruik van een geweven draagdoek en het maken van de basisknoop (FWCC, de front wrap cross Carry). De ervaren draagconsulent van Pure Baby Love neemt je stap voor stap mee in deze duidelijke instructie.


De basisknoop FWCC met een geweven draagdoek

De FWCC, ook wel bekend als Front Wrap Cross Carry, is een veelgebruikte basisknoop bij het dragen met een geweven draagdoek. Het is een knoopmethode waarbij de doek in een kruislings patroon over je schouders en rond je baby wordt gewikkeld, waardoor een veilige, ergonomische en comfortabele draaghouding ontstaat.

Enkele voordelen van de basisknoop zijn:

Ergonomie: De basisknoop zorgt voor een optimale ergonomische positie voor zowel jou als je baby. De doek verdeelt het gewicht gelijkmatig over je schouders en heupen, waardoor de belasting wordt verminderd en rug- en schouderklachten worden voorkomen.

Veiligheid: Deze basisknoop zorgt voor een stevige en veilige draagmethode. Door de kruislingse wikkelingen en de knooptechniek blijft je baby dicht tegen je aan en worden de juiste ondersteuning en stabiliteit geboden.

Intimiteit en hechting: Met de basisknoop kun je je baby dicht tegen je aan dragen, waardoor een gevoel van veiligheid en geborgenheid ontstaat. Dit bevordert de hechting tussen ouder en kind en creëert fijne intieme momenten.

Veelzijdigheid: De basisknoop kan worden aangepast aan de behoeften van jou en je baby. Je kunt de spanning van de doek aanpassen, de hoogte van de draagpositie regelen en de doek gemakkelijk aanpassen tijdens het dragen.

De basisknoop is een veelgebruikte knoopmethode die geschikt is voor beginners en ervaren dragers. Het biedt comfort, ergonomie, veiligheid en een nauwe band tussen ouder en kind. Het is altijd belangrijk om de knooptechniek goed te leren en veiligheidsrichtlijnen te volgen bij het dragen van je baby.